Netradiční čočka nakyselo recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžičky cukr
1 lžička sádlo
250 g čočka
1 lžíce polohrubá mouka
250 g kysané zelí
na ozdobu
rajče
kapie
okurka

Postup přípravy receptu

  1. Přebranou čočku zalijeme vodou jen tak, aby byla těsně potopená. Kysané zelí propereme a překrájíme.

  2. Zelí zasypeme cukrem, mírně podlijeme a dusíme asi 10 minut. Mezitím připravíme jíšku z 1 lžičky sádla a 1 lžíce polohrubé mouky. Jíšku přidáme do zelí, 5 minut povaříme a potom necháme ještě dojít pod pokličkou. Uvařenou čočku smícháme s dušeným zelím. Na talíři ozdobíme kapií, rajčetem a okurkou.

  3. Netradiční čočku nakyselo podáváme s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!