Nepečený ovocný dort s želatinou recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

marmeláda
mléko
ovoce
1 balíček želatina
1 balíček pudinkový prášek
2 ks kupovaný dortový korpus

Postup přípravy receptu

  1. Zakoupený korpus vybalíme z obalu a jeho okraj seřízneme tak, aby měl celý korpus rovnou plochu. Vložíme ho do kulaté pečící formy. Poté jej potřeme jakoukoli marmeládou, vrstvu asi 3 mm. Poté rozbalíme druhý korpus a přiložíme jej na první s potřenou marmeládou

  2. Poté si připravíme pudinkovou náplň. Můžeme použít jakoukoli příchuť. Připravujeme jej běžně podle návodu, ovšem dáme o něco méně mléka (např. místo 500 ml dáme 400 ml mléka). Po uvaření pudink nalijeme na korpusy a rozetřeme do rovnoměrné vrstvy asi tak 1 cm

  3. Nyní naskládáme ovoce. Zde můžeme využít vlastní představivosti a použít jakékoli ovoce

  4. Na závěr si připravíme želatinu. Připravíme ji běžně podle návodu. Želatinou zalijeme celý ovocný dort a vložíme nejlépe přes noc do lednice (ale postačí i 2 hodiny)

  5. Nepečený ovocný dort s želatinou rozkrájíme na trojúhelníčky a podáváme při jakékoliv příležitosti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!