Nepečený jogurtový dort s ovocem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

krém
100 ml voda
60 g cukr moučka
20 g želatina
250 ml šlehačka ke šlehání
600 g ovocný jogurt
podle potřeby
100 ml pomerančový džus
cukrářské piškoty
podle chuti
ovoce
na ozdobu
oříšky
hořká čokoláda na vaření

Postup přípravy receptu

  1. Do kulaté dortové formy vyskládáme cukrářské piškoty (i po obvodu) a pokropíme je džusem.

  2. Šlehačku vyšleháme s cukrem a přimícháme všechny jogurty (3 kelímky po 200 g). Želatinu si smícháme s vodou a v kastrolu na plotně necháme rozpustit a ohřát. Potom ji co nejrychleji vylijeme do připraveného šlehačkového krému a dobře rozmícháme.

  3. Připravíme si ovoce (borůvky, fíky nebo jiné podle chuti), které přimícháme do krému. Celou směs důkladně promícháme a vylijeme do připravené formy. Poté stačí posypat mletými oříšky nebo hořkou čokoládou a dát chladit minimálně na 4 hodiny do lednice.

  4. Nepečený jogurtový dort s ovocem podáváme jako osvěžující dezert.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!