Nepečený dort s jahodami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 balíčky piškoty
- cukr moučka
250 ml zakysaná smetana
- sladká smetana
250 g měkký tvaroh
600 g čerstvé jahody

Postup přípravy receptu

  1. Omyté a okapané jahody nakrájíme na plátky. Na dno kulaté dortové foemy naskládáme vrstvu piškotů, kterou poklademe plátky jahod. Posypeme cukrem a pokapeme zakysanou smetanou. Takto tvoříme i další vrstvy, poslední vrstvu by měly tvořit piškoty. Takto připravený dort přikryjeme a dáme do druhého dne odležet do lednice. Druhý den si připravíme tvarohovou náplň: tvaroh utřeme s cukrem a dle potřeby zředíme smetanou. Náplní pak potřeme dort a opět ho necháme v lednici vychladit. Před podáváním ozdobíme čerstvými jahodami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!