Nepečený dort s burisony recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g bílá čokoláda
100 g rýžové burisony
náplň
1-2 lžíce kakao
100 ml voda
150 g cukr moučka
200 g maliny
20 g želatina
1 kelímek smetana ke šlehání (215g)
1 kelímek zakysaná smetana (250ml)
na ozdobu
50 g bílá čokoláda
podle potřeby
olej na vymazání
kokos na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Čokoládu necháme ve vodní lázni rozpustit a smícháme ji s burisony. Dvě třetiny hmoty rozetřeme na dno vymazané a vysypané formy. Ze zbytku vytvoříme malé kuličky a v chladničce je necháme ztuhnout.

  2. Želatinu necháme ve vodě nabobtnat. Pak ji zahřejeme a necháme rozpustit, nevaříme!

  3. Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku. Zakysanou smetanu osladíme, přidáme kakao a postupně k ní vmícháme šlehačku, želatinu i očištěné maliny.

  4. Náplň rozetřeme na burisonový korpus, uhladíme ji vroubkovým nožem a necháme v chladničce ztuhnout. Před podáváním ozdobíme burisonovými kuličkami a hoblinkami bílé čokolády.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!