Nepečený dort s burisony recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 100 g bílá čokoláda 100 g rýžové burisony náplň 1-2 lžíce kakao 100 ml voda 150 g cukr moučka 200 g maliny 20 g želatina 1 kelímek smetana ke šlehání (215g) 1 kelímek zakysaná smetana (250ml) na ozdobu 50 g bílá čokoláda podle potřeby olej na vymazání kokos na vysypání
Postup Nepečený dort s burisony recept
Postup přípravy receptu
-
Čokoládu necháme ve vodní lázni rozpustit a smícháme ji s burisony. Dvě třetiny hmoty rozetřeme na dno vymazané a vysypané formy. Ze zbytku vytvoříme malé kuličky a v chladničce je necháme ztuhnout.
Želatinu necháme ve vodě nabobtnat. Pak ji zahřejeme a necháme rozpustit, nevaříme!
Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku. Zakysanou smetanu osladíme, přidáme kakao a postupně k ní vmícháme šlehačku, želatinu i očištěné maliny.
Náplň rozetřeme na burisonový korpus, uhladíme ji vroubkovým nožem a necháme v chladničce ztuhnout. Před podáváním ozdobíme burisonovými kuličkami a hoblinkami bílé čokolády.