Nepečený čokoládový cheesecake recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 100 g máslo 400 ml smetana 500 g čokoláda na vaření 250 g měkký tvaroh 130 g BeBe sušenky 180 g pomazánkové máslo bez příchuti
Postup Nepečený čokoládový cheesecake recept
Postup přípravy receptu
-
Do rozmixovaných nebo válečkem rozdrcených sušenek přidáme rozpuštěné máslo.
Dortovou formu vyložíme pečícím papírem, na něj rovnoměrně rozprostřeme sušenkovou hmotu a dáme na 30 minut do ledničky.
Do směsi z pomazánkového másla, tvarohu a 250 ml smetany přidáme 400 g ve vodní lázni rozpuštěné a vlažné čokolády a šlehačem vyšleháme na hladký krém.
Čokoládový krém rozetřeme na sušenkový korpus a opět vložíme asi na hodinu do ledničky.
Zbytek šlehačky vlijeme do menšího hrnce, přivedeme k varu a poté ihned vypneme. Vmícháme na kousky nalámanou čokoládu, tak aby se spojila se smetanou.
Téměř studenou polevu opatrně nalijeme na dort a hotový čokoládový cheesecake vložíme na několik hodin zpět do lednice