Nepečený čokoládový cheesecake recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g máslo
400 ml smetana
500 g čokoláda na vaření
250 g měkký tvaroh
130 g BeBe sušenky
180 g pomazánkové máslo bez příchuti

Postup přípravy receptu

  1. Do rozmixovaných nebo válečkem rozdrcených sušenek přidáme rozpuštěné máslo.

  2. Dortovou formu vyložíme pečícím papírem, na něj rovnoměrně rozprostřeme sušenkovou hmotu a dáme na 30 minut do ledničky.

  3. Do směsi z pomazánkového másla, tvarohu a 250 ml smetany přidáme 400 g ve vodní lázni rozpuštěné a vlažné čokolády a šlehačem vyšleháme na hladký krém.

  4. Čokoládový krém rozetřeme na sušenkový korpus a opět vložíme asi na hodinu do ledničky.

  5. Zbytek šlehačky vlijeme do menšího hrnce, přivedeme k varu a poté ihned vypneme. Vmícháme na kousky nalámanou čokoládu, tak aby se spojila se smetanou.

  6. Téměř studenou polevu opatrně nalijeme na dort a hotový čokoládový cheesecake vložíme na několik hodin zpět do lednice


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!