Nepečený cheesecake s přelivem z čerstvého ovoce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

omáčka
50 g cukr
140 g borůvky
3 lžíce citronová šťáva
těsto
70 g máslo
200 g sušenky Digestive
náplň
200 g cukr moučka
15 g želatina
3 lžíce citronová šťáva
500 ml smetana ke šlehání
350 g jemný tvaroh

Postup přípravy receptu

  1. Sušenky rozdrtíme a vmícháme do rozpuštěného másla. Směs namačkáme do kulaté otevírací formy na dort se dnem vyloženým pečícím papírem a dáme chladit do lednice. Podle chuti můžeme sušenkový základ obohatit o rozdrcené lískové oříšky.

  2. Smícháme tvaroh (případně mascarpone) s cukrem moučka a citronovou šťávou. Opatrně vmícháme ušlehanou šlehačku a potom želatinu. Tuto směs nalijeme na ztuhlý sušenkový základ a dáme nejméně na 3 hodiny chladit do lednice.

  3. Před podáváním můžeme cheesecake ještě přelít borůvkovou omáčkou - 140 g borůvek rozmixujeme s 50 g přírodního cukru a lžící citronové šťávy, aby byla hladká, protřeme sítem. Stejně můžeme upravit maliny nebo třeba potřeme pouze zakysanou smetanou rozmíchanou s cukrem a citronovou šťávou.

  4. Nepečený cheesecake s přelivem z čerstvého ovoce servírujeme jako lahodný dezert.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!