Nepečený cheesecake s přelivem z čerstvého ovoce recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- omáčka 50 g cukr 140 g borůvky 3 lžíce citronová šťáva těsto 70 g máslo 200 g sušenky Digestive náplň 200 g cukr moučka 15 g želatina 3 lžíce citronová šťáva 500 ml smetana ke šlehání 350 g jemný tvaroh
Postup Nepečený cheesecake s přelivem z čerstvého ovoce recept
Postup přípravy receptu
-
Sušenky rozdrtíme a vmícháme do rozpuštěného másla. Směs namačkáme do kulaté otevírací formy na dort se dnem vyloženým pečícím papírem a dáme chladit do lednice. Podle chuti můžeme sušenkový základ obohatit o rozdrcené lískové oříšky.
Smícháme tvaroh (případně mascarpone) s cukrem moučka a citronovou šťávou. Opatrně vmícháme ušlehanou šlehačku a potom želatinu. Tuto směs nalijeme na ztuhlý sušenkový základ a dáme nejméně na 3 hodiny chladit do lednice.
Před podáváním můžeme cheesecake ještě přelít borůvkovou omáčkou - 140 g borůvek rozmixujeme s 50 g přírodního cukru a lžící citronové šťávy, aby byla hladká, protřeme sítem. Stejně můžeme upravit maliny nebo třeba potřeme pouze zakysanou smetanou rozmíchanou s cukrem a citronovou šťávou.
Nepečený cheesecake s přelivem z čerstvého ovoce servírujeme jako lahodný dezert.