Nejlepší řízky naruby recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 dl suché bílé víno
600 g vepřové maso
5 ks bílá cibule
200 g domácí uzený bůček
na potření
5 stroužků česnek
plnotučná hořčíce
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
na obalení
5 ks vejce
1 hrst strouhanka
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové plátky naklepeme, osolíme, potřeme česnekem a hořčicí. Potřené plátky obalíme ve strouhance a potom v hustším těstíčku z hladké mouky a vajec. Obalené plátky osmažíme na oleji.

  2. Domácí uzený bůček nakrájíme na plátky a cibuli na kolečka. Vymažeme si pekáček a osmažené plátky do něj klademe a jednotlivé vrstvy plátků prokládáme bůčkem a cibulí. Vrchní vrstvu tvoří smažené plátky.

  3. Pekáč přikryjeme a dáme péct do trouby, aby řízky naruby byly měkké. Asi po 10 minutách pečení přilijeme do pekáče víno a dalších asi 20 minut pečeme.

  4. K nejlepším řízkům naruby se hodí vařené brambory nebo bramborová kaše politá smaženou cibulkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!