Nedělní buchta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 hrneček cukr
1 hrneček olej
2 ks vejce
3 lžíce kakao
1 hrneček mléko
2 hrnečky polohrubá mouka
1 balíček kypřící prášek
krém
400 ml mléko
1 balíček vanilkový cukr
1 balíček vanilkový pudink
2 lžíce vaječný likér
poleva
1 ks čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. Mouku smícháme s kypřícím práškem, kakaem a prosejeme. Vejce utřeme spolu s cukrem a olejem. Do pěny vmícháme mléko a moučnou směs. Směs mícháme, než vznikne hladké těsto.

  2. Troubu rozehřejeme na 170 °C. Plech vyložíme pečícím papírem nebo vymažeme a vysypeme moukou. Rozprostřeme na něj těsto a vložíme do předehřáté trouby. Korpus pečeme dozlatova.

  3. Zatím si z mléka a pudinkového prášku připravíme hustý pudink, do kterého vmícháme vanilkový cukr, vaječný likér a máslo. Krém odstavíme a necháme vychladnout.

  4. Upečený korpus potřeme pudinkem. Čokoládu si rozehřejeme a vzniklou čokoládovou polevou přelijeme celou nedělní buchtu.

  5. Hotovou nedělní buchtu necháme uležet, ztuhnout a můžeme nakrájet.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!