Nastavovaná krémová bramboračka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-3 stroužky česnek
2 ks brambory
1 ks cibule
1-1 l voda
1 ks mrkev
0 lžiček saturejka
0 lžiček kurkuma
1 lžíce olivový olej
1 lžička sekaná petrželka
1 lžíce rostlinný tuk
1 hrst ovesné vločky
1 lžíce zeleninový bujón
1 špetka mletý černý pepř
1 lžíce celozrnná pšeničná mouka
0 lžiček mořská sůl

Postup přípravy receptu

  1. Oloupeme cibuli, mrkev, brambory a česnek. Cibuli nakrájíme na kostičky, mrkev na tenká kolečka, brambory na kostky.

  2. V pánvičce na olivovém oleji zvlášť osmahneme cibuli a mrkev a odložíme stranou.

  3. V hrnci rozpustíme rostlinný tuk a osmažíme na něm ovesné vločky a mouku. Rozředíme cca čtvrt litrem studené vody, rozmícháme dohladka. Poté dolijeme vodou na požadované množství polévky (1 - 1,5 l). Přidáme brambory a lžíci zeleninového bujónu v prášku (použili jsme Naturata bez droždí, místo něj lze použít jednu kostku běžného). Osolíme, přidáme pepř. Polévku vaříme, až jsou brambory měkké, minimálně však 20 minut, aby se dobře provařila mouka. Nakonec přidáme polovinu osmahlých koleček mrkve a dokořeníme kurkumou, saturejkou a utřeným česnekem. Nastavovanou krémovou bramboračku domixujeme ponorným mixérem do krémovité konzistence.

  4. Nastavovanou krémovou bramboračku podáváme posypanou zbylou osmaženou mrkví, cibulí a nasekanou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!