Dršťky dušené na smetaně recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek olej sůl vývar 1 lžíce máslo 1 ks cibule 200 ml smetana 20 g čerstvý zázvor 2 ks velké rajče 1 špetka sušené oregáno čerstvá petrželka 2 lžičky mletá sladká paprika mletý černý pepř 100 g libová anglická slanina 500 g předvařené dršťky
Postup Dršťky dušené na smetaně
Postup přípravy receptu
-
Předvařené dršťky řádně vypereme, zalijeme studenou vodou, osolíme a dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme vývarem. Vývaru musí být jen tolik, aby byl do výše udušených drštěk
Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Česnek a čerstvý zázvor oloupeme a pokrájíme na jemné nudličky. Rajčata spaříme, oloupeme, osolíme, opepříme a tyčovým mixerem rozmělníme na kaši. Libovou anglickou slaninu nakrájíme na kostky. Smetanu prošleháme s hladkou moukou a mletou červenou paprikou
Na oleji necháme zesklovatět cibuli, česnek a zázvor. Přidáme nakrájenou slaninu a vše asi ještě 1 minutu na mírném ohni opékáme. Potom přidáme rozmixovaná rajčata, lžíci másla a oregano. Krátce necháme přejít varem a vmícháme udušené dršťky i s vývarem
Nakonec vše zahustíme promíchanou smetanou s moukou a mletou červenou paprikou. Necháme na mírném ohni 1 minutu probublat. Vmícháme nasekanou petrželku, prohřejeme, ale již nevaříme
Dušené dršťky s paprikovo-smetanovou omáčkou podáváme s vařenými širokými nudlemi nebo pečivem.