Dršťky dušené na smetaně recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
olej
sůl
vývar
1 lžíce máslo
1 ks cibule
200 ml smetana
20 g čerstvý zázvor
2 ks velké rajče
1 špetka sušené oregáno
čerstvá petrželka
2 lžičky mletá sladká paprika
mletý černý pepř
100 g libová anglická slanina
500 g předvařené dršťky

Postup přípravy receptu

  1. Předvařené dršťky řádně vypereme, zalijeme studenou vodou, osolíme a dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme vývarem. Vývaru musí být jen tolik, aby byl do výše udušených drštěk

  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Česnek a čerstvý zázvor oloupeme a pokrájíme na jemné nudličky. Rajčata spaříme, oloupeme, osolíme, opepříme a tyčovým mixerem rozmělníme na kaši. Libovou anglickou slaninu nakrájíme na kostky. Smetanu prošleháme s hladkou moukou a mletou červenou paprikou

  3. Na oleji necháme zesklovatět cibuli, česnek a zázvor. Přidáme nakrájenou slaninu a vše asi ještě 1 minutu na mírném ohni opékáme. Potom přidáme rozmixovaná rajčata, lžíci másla a oregano. Krátce necháme přejít varem a vmícháme udušené dršťky i s vývarem

  4. Nakonec vše zahustíme promíchanou smetanou s moukou a mletou červenou paprikou. Necháme na mírném ohni 1 minutu probublat. Vmícháme nasekanou petrželku, prohřejeme, ale již nevaříme

  5. Dušené dršťky s paprikovo-smetanovou omáčkou podáváme s vařenými širokými nudlemi nebo pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!