Naložený lilek s česnekem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

8-10 stroužků česnek
2 ks lilek
podle chuti
sůl
vinný ocet
čerstvé bylinky
podle potřeby
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Lilky omyjeme, odřízneme konce a nakrájíme na kolečka tlusté asi 0,5 cm.

  2. Plech vyložíme pečícím papírem a lilek na něj poklademe. Osolíme, pokapame olejem a octem. V troubě vyhřáté na 200 °C lilek upečeme, dokud není na povrchu zlatavý.

  3. Vychladlé plátky lilku vrstvíme do sklenic, prokládáme plátky česneku a čerstvých bylinek (libeček, tymián, rozmarýn, bazalka, oregano) a zalijeme kvalitním olejem. Nakládaný lilek uložíme do lednice nebo chladné spíže a necháme marinovat pár dní.

  4. Nakládaný lilek s česnekem podáváme jako chuťovku s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!