Nákyp se zeleninou a sýrem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
5 ks rajče
2 ks zelená paprika
200 g kozí sýr
1 ks mladá cuketa
2 ks mladý lilek
podle chuti
sůl
mletý bílý pepř
na potření
2 lžičky tymián
20 ml slunečnicový olej
na ozdobu
2 lžičky čerstvý tymián
podle potřeby
slunečnicový olej na smažení
Postup Nákyp se zeleninou a sýrem recept
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme a nakrájíme na plátky, neoloupanou. Jednotlivé druhy odděleně opékáme na rozpáleném oleji asi 5 minut. Osolíme a opepříme, necháme okapat olej, nepromícháváme.
Tymián smícháme s olejem. Kozí sýr nakrájíme na kolečka. Zapékací mísu nebo pekáček vymažeme olejem a střídavě po vrstvách klademe zeleninu a plátky kozího sýru. Povrch polijeme tymiánovým olejem.
V předehřáté troubě pečeme nákyp 15 minut na 200 °C. Podáváme s bílým pečivem sypané čerstvým tymiánem a skleničkou dobrého červeného vína.
Pokud nemáme kozí sýr, stejně dobře chutná nákyp se zeleninou i s hermelínem.