Nakládaný jelenův bůček recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
12 stroužků česnek
5 lístků bobkový list
1 kg vepřový bok
5 kuliček celý černý pepř
marináda
15 stroužků česnek
2 lžičky vegeta
1 lžička grilovací koření
1 lžička kari koření
1 lžička chilli koření
1 lžička mletá sladká paprika
1 lžička worcesterská omáčka
1 lžička mletý černý pepř
Postup Nakládaný jelenův bůček recept
Postup přípravy receptu
-
Vaříme na páře. Do vody dáme bobkový list, česnek a celý pepř. Do parního nástavce, nebo na parní síto, položíme bůček a vaříme asi 105 minut.
Připravíme si marinádu. Česnek prolisujeme a smícháme s ostatními surovinami. Uvařený bůček potřeme marinádou, zabalíme do alobalu a necháme 3 - 5 dní marinovat v ledničce. Čím déle, tím lépe.
Nakládaný jelenův bůček krájíme na prkénku a podáváme k pivku nebo vínu.