Nakládaný hermelín recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

česnek
olej
1 ks cibule
bobkový list
nové koření
pálivá paprika
2 ks sedlčanský hermelín
chili koření

Postup přípravy receptu

  1. Hermelíny podélně rozkrojíme a vydlabeme, co nejvíce to jde. Dáváme ale pozor, abychom neporušili jemný plísňový obal. Cibule a česnek oloupeme a cibuli nakrájíme na kolečka.

  2. Vydlabaný vnitřek sýra v misce smícháme s pálivou paprikou, případně ještě chilli kořením. Klidně můžeme vytvořit ostřejší směs, protože po dobu uležení v ledničce ostrá chuť trošku zanikne. Koření do sýra pouze vmíchejte, protože pokud byste ho uhnětli do kompaktní pasty, tak hermelín pořádně neprozraje. Směs vložíme zpět do plísňového vnějšku hermelínu.

  3. Mezi dvě poloviny sýra vložíme vždy plátek cibule a trošku česneku (s tím opravdu šetříme). Poloviny sýra přiklopíme k sobě a spíchneme dvěma párátky, aby se nerozpadl.

  4. Do velké sklenice položíme vždy sýr, poté několik lístků bobkového listu a zasypeme troškou nového koření, které můžeme nahradit celým pepřem. Takto vyskládáme všechny sýry do několika pater a zalijeme olejem.

  5. Vložíme do chladné místnosti minimálně na pět dní, optimální doba je ta 14-21 dnů. Podáváme s nakládanými feferonkami, chlebem a hlavně pivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!