Nakládaný balkánský sýr recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 lžička provensálské koření
2 kostky balkánský sýr
1 konzerva černé nebo zelené olivy
1 svazeček petželová nať
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Balkánský sýr nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme, prolisujeme a přidáme jej ke kostičkám sýru. Zasypeme provensálským kořením, solí a pepřem podle chuti, opatrně promícháme. Soli není třeba přidávat příliš, balkánský sýr je sám o sobě dost slaný.

  2. Petrželku a olivy (nakombinujeme černé a zelené olivy jak nám chutná) nakrájíme nadrobno. Přidáme ke směsi bylinek a sýru, a znovu opatrně promícháme, aby se nám balkán moc nerozdrobil.

  3. Nakládaný balkánský sýr necháme v lednici odležet asi dvě hodiny a poté jej můžeme podávat třeba jako chuťovku k dobrému vínu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!