Nakládané maso recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 plátků maso
marináda
2 stroužky česnek
sůl
2 ks vejce
2 lžičky solamyl
1 lžička maggi
2 lžičky plnotučná hořčice
1 lžička mletý černý pepř
1 lžička worchesterská omáčka

Postup přípravy receptu

  1. V misce smícháme všechny suroviny na marinádu.

  2. Můžeme použít jakékoliv maso. Kuřecí a krůtí není třeba klepat. Maso důkladně obalíme do směsi, naskládáme do misky s víkem, zalijeme zbylou směsí a uzavřeme. Maso necháme v lednici marinovat. V lednici vydrží 2 - 3 týdny.

  3. Pro vlastní přípravu rozpálíme na pánvi olej, nejlépe olivový. Plátky masa v něm opečeme asi 3 - 5 minut z obou stran, podle druhu masa.

  4. Nakládané maso podáváme s přílohou podle chuti. Vhodné jsou brambory, zelenina, salát nebo pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!