Nakládané hříbky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 dkg sůl
750 ml ocet
1750 ml voda
8 dkg cukr krystal
25 kuliček cukerin
podle potřeby
cibule
bobkový list
celý pepř
hořčičné semínko
čerstvé hřiby
celé nové koření

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si nálev. Do hrnce nalijeme vodu a ocet, přidáme cukerin, sůl a cukr krystal. Vaříme 5 minut a pak necháme nálev zchladnout.

  2. Očištěné hříbky (malé celé, větší pokrájené) dáme do vroucí osolené vody a 5 minut vaříme. Hříbky scedíme a rozdělíme do skleniček.

  3. Do každé skleničky přidáme 2 kuličky nového koření, 3 kuličky celého pepře, půlku bobkového listu, několik koleček cibule a 1 lžičku hořčičného semínka. Hříbky zalijeme nálevem a sterilujeme při 95 °C 20 minut.

  4. Nakládané hříbky podáváme jako chuťovku nebo přílohu k hlavním pokrmům. Mohou být i základem jiných jídel.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!