Nakládané houby recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce cukr
3 lžičky sůl
majoránka
tymián
750 ml voda
4 lžíce olivový olej
200 g očištěné houby
několik lístků bazalky
180 ml červený vinný ocet (6%)
1 kostka zeleninový bujón

Postup přípravy receptu

  1. 1. Houby nakrájíme na libovolně velké kousky a rozdělíme je do zavařovacích sklenic. Do každé sklenice nasypeme na špičku nože pomůcky ke konzervování.

  2. 2. Svaříme vodu s octem, solí, cukrem, kořením a polévkovou kostkou, vařící nálev ihned nalijeme na houby a přidáme 1 polívkobé lžíce oleje do každé sklenice.

  3. 3. Sklenice uzavřeme, trochu s nimi zatřeseme, postavíme je na pečící plech naplněný do výšky 2 cm horkou vodou a dáme do spodní poloviny předehřáté trouby.

  4. Zavařovací teplota (předehřátí a zavařování)

  5. Elektrická trouba: 95 °C

  6. Plynová trouba: stupeň 1

  7. Délka zavařování: 70 minut

  8. TIP: Bílý 6 % vinný ocet lze nahradit klasickým 8 % octem.

  9. TIP 2: Lze samozřejmě použít i jinou kombinaci tvrdých hub, např. mladé klouzky, kozáky apod. Pokud houby před naskládáním do sklenic chvíli povaříme, nezmenší po zavaření tolik svůj objem a houby ve sklenici nebudou „plavat“.

  10. TIP 3: Výtečné využití nakládaných hub jsou jednohubky na kostičkách tvrdého sýra. Ideální na párty všeho druhu!

  11. Recept od Dr.Oetker

  12. www.oetker.cz.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!