Nakládaná kořenová zelenina recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.5 kg celer
1 kg mrkev
0.8 kg petržel
1 ks bobkový list
zálivka
5 dkg sůl
0 l ocet
1 l voda
23 dkg cukr krystal
8 kuliček celý černý pepř
5 kuliček celé nové koření

Postup přípravy receptu

  1. Kořenovou zeleninu očistíme, okrájíme slupku a nastrouháme na hrubém struhadle. V míse vše dobře promícháme. Připravíme si nálev. Vše smícháme a směs necháme přejít varem. Takto připravený a vychladlý nálev můžeme skladovat v dobře uzavřené láhvi několik měsíců.

  2. Zeleninu napěchujeme do vymytých, horkou vodou vypařených sklenic, nejlépe od dětských přesnídávek. Zalijeme nálevem a navrch přidáme kávovou lžičku oleje. Hrdlo sklenice pečlivě otřeme čistou utěrkou a pevně uzavřeme. Kořenovou zeleninu zavařujeme 20 minut při 80 °C.

  3. Nakládaná kořenová zelenina je vhodná pod masa, ale i do polévek.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!