Náhradní lák recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle potřeby
cukr
sůl
ocet
nové koření
celý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve ohřejeme vodu a přidáme sůl. Ochutnáme, zda je lák dost slaný, poté přidáváme cukr. Obvykle ho bývá asi dvakrát tolik co soli. Znovu ochutnáváme a pak přidáme ocet. Lák necháme trochu zchladnout.

  2. Do každé sklenice cca 370 ml dáme čtyři kuličky nového koření a šest kuliček pepře. Pak zalijeme náhradním lákem, uzavřeme víčkem a necháme 25 minut sterilovat.

  3. Náhradní lák je záchranou, když nám dojdou suroviny na nakládání sterilovaných okurek. Lze si pomoci právě tímto lákem z komponent, které jsou doma běžně k dispozici. Přesto dá pozoruhodně slušný výsledek srovnatelný s komerčně vyráběnými okurkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!