Nádivka od maminky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2-3 ks drůbeží kůže nádivka 3 lžíce olej 1 lžička sůl 2 ks vejce 0.3 l voda 10 dkg pórek 30 dkg uzenina 1 ks masox 6 ks rohlík 1 špetka muškátový oříšek 0.5 svazečku petrželka kudrnka
Postup Nádivka od maminky recept
Postup přípravy receptu
-
Nakrájíme pórek na kolečka a na oleji jej orestujeme lehce doměkka se salámem nakrájeným na malé kostičky nebo uzeninou podle chuti. Následně svaříme 1 kostku masoxu Maggi nebo Knorr ve 1/4 l vody a zalijeme jim pórek s uzeninou. Tím budeme mít nádivku ochucenou.
Nakrájíme rohlíky na kostičky, přidáme 2 celá vejce, nastrouháme lehce muškátového oříšku, trochu posolíme a přidáme nasekanou petrželku nadrobno nakrájenou.
Vše řádně smícháme, uděláme válečky a naplníme do drůbežích kůží. Nejlepší jsou krůtí kůže, které se dají koupit. Někdy používám odřezy z kachny nebo krůty, které mám zamrazené a používám je podle potřeby. Z kůže vytvoříme roládu, zavážeme a dáme péci s masem. Průběžně podléváme výpekem. Nádivku během pečení otáčíme, abychom dosáhli kůrčičky na nádivce.
Nádivku od maminky podáváme s bramborovým nebo houskovým knedlíkem, ale chutná i s obyčejnými uvařenými brambory. Nádivka od maminky je dobrá i jen tak studená s pečivem jako příloha k obloženým mísám.