Nádivka od maminky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-3 ks drůbeží kůže
nádivka
3 lžíce olej
1 lžička sůl
2 ks vejce
0.3 l voda
10 dkg pórek
30 dkg uzenina
1 ks masox
6 ks rohlík
1 špetka muškátový oříšek
0.5 svazečku petrželka kudrnka

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme pórek na kolečka a na oleji jej orestujeme lehce doměkka se salámem nakrájeným na malé kostičky nebo uzeninou podle chuti. Následně svaříme 1 kostku masoxu Maggi nebo Knorr ve 1/4 l vody a zalijeme jim pórek s uzeninou. Tím budeme mít nádivku ochucenou.

  2. Nakrájíme rohlíky na kostičky, přidáme 2 celá vejce, nastrouháme lehce muškátového oříšku, trochu posolíme a přidáme nasekanou petrželku nadrobno nakrájenou.

  3. Vše řádně smícháme, uděláme válečky a naplníme do drůbežích kůží. Nejlepší jsou krůtí kůže, které se dají koupit. Někdy používám odřezy z kachny nebo krůty, které mám zamrazené a používám je podle potřeby. Z kůže vytvoříme roládu, zavážeme a dáme péci s masem. Průběžně podléváme výpekem. Nádivku během pečení otáčíme, abychom dosáhli kůrčičky na nádivce.

  4. Nádivku od maminky podáváme s bramborovým nebo houskovým knedlíkem, ale chutná i s obyčejnými uvařenými brambory. Nádivka od maminky je dobrá i jen tak studená s pečivem jako příloha k obloženým mísám.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!