Myslivecká zelňačka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
300 g brambory
1 ks cibule
kmín
30 g sádlo
2 lžíce hladká mouka
mletá paprika
400 g čerstvé nebo kysané zelí
200 g anglická slanina nebo uzený bůček

Postup přípravy receptu

  1. Na nudličky nakrájíme omyté zelí a nasypeme do osolené vody. Přidáme na kostičky nakrájené brambory a kmín. Vaříme doměkka, pak zahustíme jíškou připravenou z mouky a sádla.

  2. Na pánvi osmahneme dokřupava na kostičky nakrájenou slaninu nebo bůček, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme dozlatova. Zaprášíme paprikou, promícháme a vlijeme do zelňačky. Můžeme přidat i sladkou nebo kysanou smetanu.

  3. Podáváme s čerstvým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!