Myslivecká specialitka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 4 lžíce oleje pepř 500 g masa na jelení guláš 125 g vyloupaných sušených kaštanů 6 balíčků bobulek jalovce 2 ks velké oloupané cibule 420 g sterilovaných lišek (i nálev) 2-3 větvičky tymiánu a rozmarýnu nebo 1 lžice sušených bylinek 1 ks očištěný celer 1-2 lžíce solamylu 0 l červeného vína, nejlépe suchého
Postup Myslivecká specialitka recept
Postup přípravy receptu
-
Jedlé kaštany si nejdříve namočíme přes noc ve studené vodě. Pak je necháme okapat.
Maso důkladně potřeme solí, rozdrcenými bobulemi jalovce a pepřem. Oloupanou cibuli rozkrájíme nadrobno. Maso vložíme do rozehřátého oleje a prudce opečeme. Přidáme pokrájenou cibuli, lišky - i s nálevem, a chvilku dusíme. Poté maso posypeme sekanými bylinkami.
Omytý celer oloupeme, rozkrájíme namalé kousky a přimíchámek masu. Přidáme okapané kaštany. Přilijeme víno a dusíme zhruba ještě tak 1 hodinu. Když máme maso měkké, stáhneme z ohne a omáčku zahustíme potřebným množstvím solamylu.
Guláš je vynikající s těstovinami.