Myslivecká specialitka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
4 lžíce oleje
pepř
500 g masa na jelení guláš
125 g vyloupaných sušených kaštanů
6 balíčků bobulek jalovce
2 ks velké oloupané cibule
420 g sterilovaných lišek (i nálev)
2-3 větvičky tymiánu a rozmarýnu nebo 1 lžice sušených bylinek
1 ks očištěný celer
1-2 lžíce solamylu
0 l červeného vína, nejlépe suchého

Postup přípravy receptu

  1. Jedlé kaštany si nejdříve namočíme přes noc ve studené vodě. Pak je necháme okapat.

  2. Maso důkladně potřeme solí, rozdrcenými bobulemi jalovce a pepřem. Oloupanou cibuli rozkrájíme nadrobno. Maso vložíme do rozehřátého oleje a prudce opečeme. Přidáme pokrájenou cibuli, lišky - i s nálevem, a chvilku dusíme. Poté maso posypeme sekanými bylinkami.

  3. Omytý celer oloupeme, rozkrájíme namalé kousky a přimíchámek masu. Přidáme okapané kaštany. Přilijeme víno a dusíme zhruba ještě tak 1 hodinu. Když máme maso měkké, stáhneme z ohne a omáčku zahustíme potřebným množstvím solamylu.

  4. Guláš je vynikající s těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!