Mušle Mariniére recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 palička česnek
2 lžíce máslo
2 ks cibule
0 ks celer
2 ks mrkev
1 ks petržel
1 kg mušle
8 ks bobkový list
4 dl bílé víno
1 kostka zeleninový vývar
1 špetka chilli koření
2-4 dl smetana na vaření
podle chuti
sůl
provensálské koření
chilli koření
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. V dřezu omyjeme 1,5 kg mušlí (slávek). Do velkého hrnce dáme vařit 1 litr vody. Dvě větší mrkve, petržel, polovinu malého celeru očistíme, nakrájíme na hrubo a přidáme do hrnce. Dvě velké cibule oloupeme, nakrájíme na kroužky a vložíme do hrnce. Hlavičku česneku oloupeme, propasírujeme a přidáme do hrnce.

  2. Když se voda začne vařit, můžeme dodat pro vylepšení chuti zeleninový vývar a máslo. Okořeníme pepřem, chilli, provensálským kořením, solí a vhodíme bobkový list. Přilijeme 4 dl bílého vína. Nasypeme mušle a vaříme za občasného míchání 30 - 45 minut. Míchat musíme opatrně, aby mušle nevypadly ze skořápek. Pět minut před ukončením vaření přidáme k mušlím Mariniére šlehačku.

  3. Mušle Mariniére podáváme na stůl v hrnci, ze kterého bereme podle chuti mušle, zeleninu a vývar. Nejlepší přílohou jsou hranolky a majonéza.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!