Můj bramborový chléb recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička cukr
2 lžíce olej
4 lžičky sůl
3 lžičky kmín
40 g kvasnice
1 lžička hladká mouka
1 ks větší cibule
1 lžička drcený fenykl
0 l vlažná voda
3 ks vařené brambory
1 kg žitná hladká chlebová mouka
na potření
1 lžíce sůl
vlažná voda

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme kvásek. V hrnku rozdrobíme droždí a promícháme s vlažnou vodou, lžičkou cukru a mouky. Necháme asi čtvrt hodiny na teplém místě.

  2. Mezitím si na oleji osmažíme nakrájenou cibuli a necháme vychladnout. Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nastrouháme do mísy. Přisypeme mouku, sůl, koření, přilijeme vzešlý kvásek, osmaženou cibuli a necelý půllitr vlažné vody. Vše dobře propracujeme. Z těsta vytvarujeme dvě šišky a dáme je na plech asi půl hodiny kynout.

  3. Troubu předehřejeme na 200 °C.

  4. V hrnku si rozmícháme lžíci soli v troše vlažné vody. Před vložením bochníků do trouby je potřeme lžící slané vody. Během pečení bramborového chleba asi co 15 minut opakujeme.

  5. Můj bramborový chléb po upečení podáváme podle chuti, jen nakrájíme na plátky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!