Muchomůrky z vajec recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
2 ks rajče
120 g lučina
podle chuti
sůl
1 lžička hořčice
mletý pepř
1 lžíce bílý jogurt

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme vejce natvrdo. Vejce zchladíme pod studenou vodou a ihned oloupeme.

  2. Vajíčkům odřežeme kousek vršku a opatrně vydlabeme. Žloutky utřeme s hořčicí a lučinou. Podle potřeby přidáme trošku mléka nebo bílého jogurtu. Rozetřené žloutky dochutíme solí a pepřem. Žloutkovou směsí, nejlépe se sáčkem s hladkým zobáčkem, naplníme vydlabaná vejce. Spodky vajec seřízneme tak, aby vejce pěkně stála na tácu.

  3. Rajčata rozpůlíme a nasadíme na plněná vajíčka. Puntíky uděláme ze zbylé náplně nebo majonézy.

  4. Muchomůrky z vajec necháme v lednici vychladnout a poté podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!