Mrkvová polévka se zázvorem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g máslo
100 g smetana
400 g mrkev
5 dl kuřecí vývar
1 ks středně velká cibule
120 g pohankové těstoviny
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
mletý pepř
čerstvý zázvor

Postup přípravy receptu

  1. Nadrobno nakrájenou cibulku orestujeme na oleji dozlatova a přidáme nastrouhanou mrkev. Na závěr restování přidáme pár plátků zázvoru. Mrkev zalijeme vývarem a necháme na malém ohni vařit, dokud není měkká. Rozmixujeme ponorným mixérem a přecedíme.

  2. Do přecezené polévky dáme smetanu a ještě 5 minut povaříme. Odstavíme a dochutíme solí a pepřem. Na závěr přidáme máslo a zamícháme ho do polévky.

  3. Těstoviny uvaříme v osolené vodě, propláchneme ve studené vodě a při podávání položíme do polévky.

  4. Mrkvovou polévku můžeme podávat i vlažnou, tehdy do ní přikapeme pár kapek citronové šťávy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!