Mrkvová polévka se zázvorem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 50 g máslo 100 g smetana 400 g mrkev 5 dl kuřecí vývar 1 ks středně velká cibule 120 g pohankové těstoviny podle potřeby olej podle chuti sůl mletý pepř čerstvý zázvor
Postup Mrkvová polévka se zázvorem recept
Postup přípravy receptu
-
Nadrobno nakrájenou cibulku orestujeme na oleji dozlatova a přidáme nastrouhanou mrkev. Na závěr restování přidáme pár plátků zázvoru. Mrkev zalijeme vývarem a necháme na malém ohni vařit, dokud není měkká. Rozmixujeme ponorným mixérem a přecedíme.
Do přecezené polévky dáme smetanu a ještě 5 minut povaříme. Odstavíme a dochutíme solí a pepřem. Na závěr přidáme máslo a zamícháme ho do polévky.
Těstoviny uvaříme v osolené vodě, propláchneme ve studené vodě a při podávání položíme do polévky.
Mrkvovou polévku můžeme podávat i vlažnou, tehdy do ní přikapeme pár kapek citronové šťávy.