Mrkvová polévka s kysanou smetanou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička sůl
2 lžíce máslo
1 lžíce hladká mouka
200 ml zakysaná smetana
0.5 ks malý celer
4 ks velká mrkev
1 špetka mletý černý pepř
1 l polotučné mléko
na ozdobu
1 snítka petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu důkladně očistíme a omyjeme pod studenou vodou. Potom ji nadrobno nastrouháme.

  2. V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme nastrouhanou mrkev s celerem a osmahneme. Přidáme hladkou mouku, zamícháme a zalijeme litrem studeného mléka. Osolíme, opepříme a za občasného míchání vaříme na mírném ohni asi 10 minut. Na závěr přidáme 100 ml kysané smetany, polévku necháme přejít varem a můžeme podávat.

  3. Na talíři zdobíme mrkvovou polévku čerstvou petrželovou natí a zbytkem smetany.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!