Mrkvová polévka s kysanou smetanou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžička sůl 2 lžíce máslo 1 lžíce hladká mouka 200 ml zakysaná smetana 0.5 ks malý celer 4 ks velká mrkev 1 špetka mletý černý pepř 1 l polotučné mléko na ozdobu 1 snítka petrželka
Postup Mrkvová polévka s kysanou smetanou recept
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu důkladně očistíme a omyjeme pod studenou vodou. Potom ji nadrobno nastrouháme.
V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme nastrouhanou mrkev s celerem a osmahneme. Přidáme hladkou mouku, zamícháme a zalijeme litrem studeného mléka. Osolíme, opepříme a za občasného míchání vaříme na mírném ohni asi 10 minut. Na závěr přidáme 100 ml kysané smetany, polévku necháme přejít varem a můžeme podávat.
Na talíři zdobíme mrkvovou polévku čerstvou petrželovou natí a zbytkem smetany.