Mřížkový ořechový koláč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

14 dkg máslo
1 sklenka marmeláda
1 ks žloutek
1 ks bílek
14 dkg cukr moučka
mletá skořice
14 dkg hladká mouka
1 lžička citronová kůra
14 dkg mleté vlašské ořechy

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, másla, cukru, vlašských ořechů, žloutku, skořice a citrónové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladničce asi 1/2 hodiny odpočinout.

  2. Vymastíme si pečicí nádobu. Těsto rozdělíme na dva díly. Větší část vyválíme na pomoučněném vále a přendáme do pečicí nádoby. Těsto pomažeme marmeládou. Z menší části vyválíme tenké válečky a pokládáme mřížkovým způsobem na plát těsta s marmeládou. Vytvoříme i obrubu. Mřížkový ořechový koláč pomažeme bílkem a pečeme ve vyhřáté troubě 40 minut na 180 °C.

  3. Upečený mřížkový ořechový koláč necháme vychladnout, nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!