Mražený řízek recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
koření na mleté maso
300 g mleté vepřové maso
podle potřeby
strouhanka
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso umeleme na strojku a nakonec přidáme trochu strouhanky, aby se strojek lépe vyčistil. K masu přidáme vejce, koření, sůl a zamícháme. Pak přidáme ještě tolik strouhanky, aby směs byla tvárná a příliš nelepila.

  2. Mletou masovou směs rozdělíme na čtyři porce. Na větší mělký talíř nebo podnos, který se vejde do mrazničky, položíme mikroten a na něj porci směsi. Tu přímo na mikrotenu rozplácneme do tvaru řízečku. Pak to celé dáme do mrazničky zmrazit.

  3. Druhý den snadno odloupneme mražené řízečky od mikrotenu a vložíme každý zvlášť do sáčku. Před smažením řízeček vyjmeme ze sáčku a položíme na talířek. Z talířku jej snadno sešoupneme do rozehřátého oleje. Mražený řízek se opeče velmi rychle, a protože zůstane díky vejci tuhý, můžeme jej snadno obracet dvěma vidličkami.

  4. Mražený řízek podáváme teplý, nejlépe chutná s hranolky či pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!