Mražený drůbeží ptáček recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
strouhanka
směs koření na pečené kuře
500 g mleté drůbeží maso
náplň
1 ks špekáček
okurky nakládačky

Postup přípravy receptu

  1. Ve specializovaných prodejnách drůbeže bývá k dostání mleté drůbeží. Můžeme si z něj jednoduše připravit ptáčky a uložit v mrazáku pro další použití.

  2. Do mísy dáme mleté maso a rozmícháme v něm dvě vejce. Opatrně okořeníme např. směsí na pečené kuře, znovu zamícháme a pozvolna přisypáváme strouhanku tak, aby směs nebyla příliš suchá. Nejlépe ještě propracujeme omytýma rukama. Necháme chvíli odpočinout.

  3. Špekáček nakrájíme na šest podélných dílů, stejně tak jako okurky.

  4. Připravíme si tác, na který položíme velký mikroténový sáček. Směs rozdělíme na šest dílů. Polovinu jednoho dílu dáme do dlaně a vytvoříme placičku. Vložíme kousek špekáčku a okurky, přimáčkneme druhou polovinu dílu a celek dotvoříme v dlani do tvaru ptáčka. Poté odložíme na tác se sáčkem tak, aby se ptáčci nedotýkali. Tác s ptáčky dáme zmrazit a zmražené dáváme po jednom či dvou do menších mikroténových sáčků.

  5. Vlastní použití polotovaru je jednoduché a rychlé. Drůbeží ptáčky dáváme do vroucí omáčky nebo vody. Když jsou ptáčci na povrchu uvaření, přisypeme rýži s kořením. Drůbeží ptáčky vaříme asi 20 minut.

  6. Mražený drůbeží ptáček s rýží je díky předpřípravě rychlým hlavním chodem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!