Mramorový tvarožník recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

250 g cukr
5 ks vejce
30 g kakao
250 g tuk
1 ks citron
1 ks prášek do pečiva
750 g tvaroh
100 g krupice
2 ks vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Tuk nakrájíme na kousky a vyšleháme se žloutky a 1/2 cukru do pěny. Přidáme vanilkový cukr, citronovou kůru a šťávu a tvaroh.

  2. Z bílků vyšleháme sníh, přidáme zbytek cukru, kypřící prášek a krupici. Vše přidáme do těsta. Do 1/3 těsta přidáme kakao. Formu vymažeme a vysypeme. Nejdříve dáme světlé těsto, pak tmavé a nakonec opět světlé těsto. Mramorový tvarožník pečeme ve vyhřáté troubě, až je upečený. To zkoušíme pomocí špejle.

  3. Upečený mramorový tvarožník necháme vychladnout, vyklopíme a případně nakrájíme. Zdobíme jej podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!