Mramorová bábovka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

máslo na vymazání formy
strouhanka na vysypání formy
těsto
sůl
3 ks vejce
20 g kakao
1 dl mléko
1 balíček prášek do pečiva
250 g cukr krupice
350 g polohrubá mouka
100 g škrobová moučka
250 g změklé máslo

Postup přípravy receptu

  1. Máslo utřeme do pěny, postupně přidáváme cukr, vanilkový cukr a vmícháme vejce. Smícháme s moukou, škrobovou moučkou, práškem do pečiva, přidáme sůl, postupně mléko a nakonec rum.

  2. Troubu si předehřejeme na 180°C.

  3. V míse necháme 2/3 těsta a do odebrané třetiny vmícháme kakao.

  4. Máslem vymazanou a strouhankou vysypanou formu potom plníme střídavě světlým a tmavým těstem. Nakonec lehce promícháme vidličkou, aby vznikl mramorový efekt.

  5. Pečeme zhruba hodinu. Vychladlou bábovku vyklopíme, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!