Mouřenín pod peřinkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

60 g cukr
4 ks vejce
80 g máslo
6 ks bílek
100 g cukr krupice
tuk na vymazání
60 g mleté vlašské ořechy
60 g strouhaná čokoláda
2 lžíce meruňková marmeláda
strouhanka na vysypání
na ozdobu
čokoládové hoblinky

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Změklé máslo utřeme s cukrem. Přidáme žloutky a našleháme. Přimícháme mleté ořechy a strouhanou čokoládu. Nakonec zvolna vmícháme tuhý sníh.

  2. Dortovou formu vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a naplníme těstem. V mírně předehřáté troubě pečeme mouřenína asi 40 minut. Vpíchnutím špejle doprostřed se přesvědčíme, zda je upečeno.

  3. Na peřinku si ušleháme sníh, zašleháme do něj polovinu cukru a marmeládu

  4. zbytek cukru lehce vmícháme. Sníh navršíme na upečené těsto a necháme ještě chvíli v troubě, až se sníh zpevní. Mouřenína pod peřinou necháme lehce vychladnout. Pak moučník vyjmeme z trouby, přeložíme na talíř a nakrájíme.

  5. Ještě teplé porce mouřenína posypeme strouhanou čokoládou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy