Moučník z Moravy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
2 dl olej
4 ks vejce
2 lžíce rum
1 balíček prášek do pečiva
20 dkg cukr moučka
4 balíčky čokoládový pudinkový prášek
krém
2 ks čokoláda na vaření
2 ks 30% ślehačka
poleva
1 ks čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Pudink, prášek do pečiva a cukr smícháme. Poté přidáme vejce, olej a rum.

  2. Těsto nalijeme na pekáč, rovnoměrně rozetřeme a dáme do vyhřáté trouby na 180 °C asi na 10 minut, Prostě dokud se těsto nelepí na špejli. Upečený korpus necháme vychladit.

  3. Zatím si připravíme krém. Smetany ke šlehání a čokolády svaříme, necháme vychladnout. Pak jej dáme asi na 30 minut do mrazáku. Vzniklou pařížskou smetanu vyšleháme do pěny, natřeme na upečený korpus. Moučník můžeme podle chuti tence přelít čokoládovou polevou.

  4. Moučník z Moravy necháme ztuhnout na chladném místě. Pak jej nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!