Moučník nescaffé recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
3 lžíce olej
2 ks vejce
10 dkg máslo
3 lžíce kakao
250 ml mléko
1 balíček prášek do pečiva
15 dkg cukr moučka
30 dkg polohrubá mouka
1 lžíce instantní káva
poleva
25 g máslo
1 ks hořká čokoláda
1 kelímek zakysaná smetana
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Máslo si necháme rozpustit. Vejce rozklepneme a vyšleháme s cukrem. Postupně přidáváme ostatní ingredience - mléko, olej, mouku s práškem do pečiva, kakao a kávu. Vymícháme hladké těsto.

  2. Těsto na moučník nescaffé vylijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech. Dáme péct do vyhřáté trouby zhruba na 175 °C. Dobu pečení přizpůsobíme zkušenostem s vlastní troubou.

  3. Mezitím si připravíme polevu. Ve vodní lázni necháme rozpustit hořkou čokoládu společně s kouskem másla. Do čokolády vmícháme zakysanou smetanu a máme hotovo. Pokud nepřipravujeme moučník pro děti, můžeme přimíchat ještě lžíci rumu.

  4. Vychladlý moučník nescaffé potřeme polevou tak, aby vznikla rovnoměrná vrstva. Necháme zatuhnout.

  5. Moučník nescaffé podáváme nakrájený na kostky k šálku dobré kávy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!