Moravský kynutý koláč recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
3 lžíce olej
0.5 lžičky sůl
2 ks vejce
2-3 dl mléko
0.5 kostky droždí
750 g švestky
3 lžíce cukr moučka
200 g hladká mouka
4 lžičky rozpuštěné máslo
drobenka
100 g máslo
0.5 kostky máslo
4 lžíce hladká mouka
těsto
100 g polohrubá mouka
na potření
500 g tvarohová náplň
Postup Moravský kynutý koláč recept
Postup přípravy receptu
-
Uděláme si kvásek z droždí, polohrubé mouky a mléka. Necháme vzejít. Po vykynutí přidáme ostatní ingredience a zaděláme vláčné těsto. Těsto necháme vykynout.
Po vykynutí rozválíme kynuté těsto na vymazaný plech. Těsto potřeme tvarohovou náplní, poklademe švestkami - můžou být kompotované (2 x 0,7) a posypeme drobenkou. Moravský kynutý koláč pečeme dozlatova při 200 °C.
Moravský kynutý koláč necháme vychladnout, nakrájíme a můžeme podávat.