Moravské kapsy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
2 ks pórek
1 lžíce rajčatový protlak
100 g klobása
120 g bůček
2 lžičky drcený kmín
400 g zadní hovězí maso
podle potřeby
olej
sádlo
masový vývar

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso nakrájíme na silnější řízky a naklepeme. Prorostlý bůček umeleme a společně s nakrájenou uzenou klobásou opečeme na sádle. Přidáme pórky nakrájené na kolečka, ochutíme kmínem, osolíme, opepříme a promícháme.

  2. Připravenou nádivku rozdělíme na naklepané plátky masa, ty pak přeložíme na polovinu, okraje sklepneme, pro jistotu můžeme sepnout jehlami a opečeme na rozehřátém oleji.

  3. Opečené kapsy přendáme na pekáč. Přidáme cibuli nakrájenou na kolečka a rajčatový protlak, podlijeme masovým vývarem a ve vyhřáté troubě upečeme moravské kapsy doměkka.

  4. Moravské kapsy podáváme s bramborem nebo knedlíkem polité chutným výpekem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!