Moravské kapsy recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks cibule 2 ks pórek 1 lžíce rajčatový protlak 100 g klobása 120 g bůček 2 lžičky drcený kmín 400 g zadní hovězí maso podle potřeby olej sádlo masový vývar
Postup Moravské kapsy recept
Postup přípravy receptu
-
Hovězí maso nakrájíme na silnější řízky a naklepeme. Prorostlý bůček umeleme a společně s nakrájenou uzenou klobásou opečeme na sádle. Přidáme pórky nakrájené na kolečka, ochutíme kmínem, osolíme, opepříme a promícháme.
Připravenou nádivku rozdělíme na naklepané plátky masa, ty pak přeložíme na polovinu, okraje sklepneme, pro jistotu můžeme sepnout jehlami a opečeme na rozehřátém oleji.
Opečené kapsy přendáme na pekáč. Přidáme cibuli nakrájenou na kolečka a rajčatový protlak, podlijeme masovým vývarem a ve vyhřáté troubě upečeme moravské kapsy doměkka.
Moravské kapsy podáváme s bramborem nebo knedlíkem polité chutným výpekem.