Moka káva recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle chuti
cukr
smetana ke šlehání
podle potřeby
káva

Postup přípravy receptu

  1. Při podrobném prostudování mnoha návodů jsem udělal výběr kroků, které se shodují.

  2. Nejprve je potřeba mít moka konvičku naprosto čistou. Dále vsypeme do rezervoáru kávu po okraj. Pozor, neudusávat!

  3. Do spodní části konvičky vlijeme horkou vodu. Napustíme si dřez studenou vodou. Všechny části spojíme dohromady a používáme přitom chňapky, protože spodní část je horká. Poté dáme kávu vařit. Já osobně mám sklokeramickou desku na 3 stupně. Nastavím na 1 a 3/4 stupně a pomalu, bez tlaku, kroužím po obvodu.

  4. Káva po chvíli začne proudit a jakmile z fontánky začne stříkat pěna, okamžitě opatrně vložíme do dřezu se studenou vodou, abychom zastavili proces vaření.

  5. Moka kávu vlijeme do šálku a podáváme. Já osobně mám velký "kýbl", do kterého dám 2 a půl lžičky cukru, půl smetany a půl vody, ale záleží na osobních preferencích.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!