Moje paštika recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

150 g slanina
4-6 stroužků česnek
sůl
1 porce vývar
2 ks vejce
1 dl mléko
250 g cibule
1-2 lžíce sádlo
2 lžičky cukr moučka
2 lžičky mletá skořice
2 lžičky mletý pepř
2 lžíce hladká mouka
1 lžička muškátový oříšek
1 lžička muškátový květ
2 lžičky mleté nové koření
600 g kuřecí játra
1 kg krkovice
sádlo z vývaru

Postup přípravy receptu

  1. Maso (tučnější krkovici nebo libovější bůček) uvaříme doměkka. Vychladlé maso pomeleme. Umeleme i očištěná játra.

  2. K masové směsi přidáme hladkou mouku a 2 syrová vejce. Slaninu nakrájíme na kostečky a dáme vyškvařit. Přidáme na jemno nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Vychladlé vmícháme do fáše. Přidáme všechno koření, mléko a naběračku vývaru, ten uschováme do příštího dne v lednici. Vše dobře promícháme - nejlépe rukou - a uložíme na 12 hodin do lednice (všechny ingredience se za tu dobu dobře promísí).

  3. Poté z vývaru sebereme tuk, přidáme sádlo a rozpustíme. Vychladlé přidáme do fáše, dobře promícháme a případně dochutíme.

  4. Hotovou paštiku napěchujeme do 300 ml lahviček, dáme do kastrolu s vařící vodou a vaříme 1,5 hodiny. Během vaření doplňujeme vařící vodou.

  5. Tímto množstvím naplníme 6 ks 300 ml lahviček.

  6. Moje paštika chutná moc dobře, je příjemně okořeněná a voňavá.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!