Moje domácí sekaná recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 stroužků česnek
4 ks vejce
1 ks cibule
1 lžíce hořčice
1 dl voda
2 ks houska
1 lžička drcený kmín
1 kg vepřové plecko
podle potřeby
slanina
strouhanka
mléko
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
sušený medvědí česnek
koření na domácí sekanou

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové plecko nameleme na hrubším mlýnku (asi 1 kg), zalijeme asi 1 dl ledové vody a přidáme 2 housky (případně bagetu) namočené v mléce a vymačkané. Dále přidáme 4 vejce, koření na domácí sekanou, sůl, pepř a sušený medvědí česnek. Slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno a česnek prolisujeme.

  2. Slaninu pomalu opečeme na pánvi, přidáme nakrájenou cibuli, lžičku drceného kmínu a nakonec přidáme česnek. Pozor, nespálit, bylo by to hořké. Připravenou směs přidáme do masa s 1 lžící hořčice, strouhankou podle potřeby a důkladně promícháme. Masovou směs necháme odležet asi hodinu a pak už mokrýma rukama vytvarujeme 2 šišky sekané.

  3. Podle trouby pečeme sekanou přibližně 45 minut.

  4. Mojí domácí sekanou podáváme podle chuti s brambory nebo bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!