Moje domácí sekaná recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 6 stroužků česnek 4 ks vejce 1 ks cibule 1 lžíce hořčice 1 dl voda 2 ks houska 1 lžička drcený kmín 1 kg vepřové plecko podle potřeby slanina strouhanka mléko podle chuti sůl mletý černý pepř sušený medvědí česnek koření na domácí sekanou
Postup Moje domácí sekaná recept
Postup přípravy receptu
-
Vepřové plecko nameleme na hrubším mlýnku (asi 1 kg), zalijeme asi 1 dl ledové vody a přidáme 2 housky (případně bagetu) namočené v mléce a vymačkané. Dále přidáme 4 vejce, koření na domácí sekanou, sůl, pepř a sušený medvědí česnek. Slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno a česnek prolisujeme.
Slaninu pomalu opečeme na pánvi, přidáme nakrájenou cibuli, lžičku drceného kmínu a nakonec přidáme česnek. Pozor, nespálit, bylo by to hořké. Připravenou směs přidáme do masa s 1 lžící hořčice, strouhankou podle potřeby a důkladně promícháme. Masovou směs necháme odležet asi hodinu a pak už mokrýma rukama vytvarujeme 2 šišky sekané.
Podle trouby pečeme sekanou přibližně 45 minut.
Mojí domácí sekanou podáváme podle chuti s brambory nebo bramborovou kaší.