Moje brynzáčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
250 g máslo
mouka
20 g droždí
3 lžíce smetana na šlehání
100 g brynza
340 g hladká mouka
tuk na vymazání
na potření
1 ks vejce
na ozdobu
sekané mandle

Postup přípravy receptu

  1. Na vál prosejeme mouku. Přidáme máslo, brynzu, droždí a smetanu. Těsto zpracujeme, vyválíme asi 3mm silný plát a formičkou vypichujeme čtverečky.

  2. Brynzáčky vyskládáme na vymazaný plech, potřeme rozšlehaným vejcem, osolíme a sypeme drobně posekanými mandlemi. Čtverečky necháme asi 2 hodiny na plechu kynout. Potom dáme brynzáčky do středně teplé trouby dozlatova upéct.

  3. Moje brynzáčky jen lehce ocukrujeme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!