Moje brynzáčky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 250 g máslo mouka 20 g droždí 3 lžíce smetana na šlehání 100 g brynza 340 g hladká mouka tuk na vymazání na potření 1 ks vejce na ozdobu sekané mandle
Postup Moje brynzáčky recept
Postup přípravy receptu
-
Na vál prosejeme mouku. Přidáme máslo, brynzu, droždí a smetanu. Těsto zpracujeme, vyválíme asi 3mm silný plát a formičkou vypichujeme čtverečky.
Brynzáčky vyskládáme na vymazaný plech, potřeme rozšlehaným vejcem, osolíme a sypeme drobně posekanými mandlemi. Čtverečky necháme asi 2 hodiny na plechu kynout. Potom dáme brynzáčky do středně teplé trouby dozlatova upéct.
Moje brynzáčky jen lehce ocukrujeme a můžeme podávat.