Mletá játrová omáčka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1 ks cibule
2 kostky masox
0.5 kg kuřecí játra
podle potřeby
olej
voda
hladká mouka
podle chuti
1-2 špetky mleté nové koření
1-2 špetky mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Játra umeleme.

  2. Na rozpáleném tuku osmažíme cibulku dorůžova. Pak přidáme játra. Játra orestujeme, opepříme a dáme nové koření. Zalijeme vodou a přidáme masox. Po půl hodině játrovou omáčku zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve vodě, osolíme a provaříme.

  3. Mletou játrovou omáčku podáváme s knedlíkem. Omáčka se dá připravit i z jater vepřových, ale kuřecí jsou jemnější. Někdy přidávám smetanu pro zjemnění.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!