Milánské špagety z Klatov recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
1 lžička sůl
1 ks cibule
2 lžíce sádlo
1 sklenka voda
1 balíček špagety
4 ks špekáček
1 lžička mletý pepř
100 g tvrdý sýr
1 plechovka rajský protlak

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme, špekáčky rozkrájíme, sýr nastrouháme.

  2. Špagety uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě. Scedíme a necháme okapat.

  3. V kastrolku rozpálíme sádlo, do růžova osmahneme cibuli, přidáme špekáčky (možno použít i mleté maso), česnek a vše necháme trochu opéct. Přilijeme rajský protlak (200 g), vodu a opepříme, osolíme. Ke směsi přidáme uvařené špagety.

  4. Vše přesuneme do pekáčku a necháme 30 minut zapékat.

  5. Milánské špagety z Klatov podáváme posypané nastrouhanou nivou nebo jiným tvrdým sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!