Mexické fazole s masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
4 lžíce olej
sůl
1 lžička majoránka
1 ks cibule
20 dkg maso
1 sklenice červená paprika
1 ks zelená paprika
1 ks žlutá paprika
1 lžíce gulášové koření
1 plechovka bílé fazole
mletý černý pepř
1 plechovka červené fazole v chilli omáčce

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme. Cibuli nasekáme a papriky nakrájíme na nudličky. Kuřecí nebo vepřové maso očistíme a nakrájíme na kostky.

  2. Na oleji zpěníme cibuli. Vložíme kuřecí kostky a osmahneme. Vše podlijeme vodou z fazolí a dusíme doměkka. Je-li třeba, dodáme vodu. Na jiné pánvi orestujeme na troše oleje nakrájenou papriku.

  3. Do hotového masa dáme fazole, povaříme a přidáme papriku, česnek, majoránku a podle chuti osolíme. Mexické fazole můžeme zahustit hotovou tmavou jíškou. Kdo má rád ostřejší, přidá si feferonku a podobně. Bez masa se hodí pro vegetariány.

  4. Mexické fazole s masem podáváme s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!