Mexické chilli con carne 2 recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1-2 lžičky solamyl 1 ks malá cibule 1 sklenice masový vývar 1 ks červená kapie 1 ks žlutá kapie 1 sklenka sladká smetana 500 g mleté maso 1 lžička drcená sušená chilli paprička 1 plechovka červené fazole 1 plechovka sterilovaná kukuřice 1 plechovka bílé fazole 1 ks malý pórek 1 plechovka konzervovaná rajčata podle chuti 3 stroužky česnek 1 špetka sůl 1 špetka mletý černý pepř 1 špetka podravka pikant
Postup Mexické chilli con carne 2 recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a pórek očistíme a nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Papriky očistíme a nakrájíme na kostičky nebo nudličky.
V kastrolu rozehřejeme olej a cibuli zpěníme na rozpáleném oleji dozlatova. Poté přidáme mleté maso a osmahneme a přidáme prolisovaný česnek. Podlijeme vývarem a necháme trochu podusit.
Postupně přidáme kapie, kukuřici, pórek, bílé a červené fazole a rajčata. Povaříme, dokud nám zelenina nezměkne. Ale nesmí být ani moc rozvařená. Přesně tak akorát, jak kdo má rád. Přisypeme chilli papričky, dochutíme pepřem, solí a podravkou. Na závěr přilijeme sklenku smetany pro zjemnění a zahustíme solamylem rozmíchaným v trošce vody.
Hotové chilli con carne podáváme s pitta chlebem nebo rýží.