Mexické chilli con carne 2 recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1-2 lžičky solamyl
1 ks malá cibule
1 sklenice masový vývar
1 ks červená kapie
1 ks žlutá kapie
1 sklenka sladká smetana
500 g mleté maso
1 lžička drcená sušená chilli paprička
1 plechovka červené fazole
1 plechovka sterilovaná kukuřice
1 plechovka bílé fazole
1 ks malý pórek
1 plechovka konzervovaná rajčata
podle chuti
3 stroužky česnek
1 špetka sůl
1 špetka mletý černý pepř
1 špetka podravka pikant

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a pórek očistíme a nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Papriky očistíme a nakrájíme na kostičky nebo nudličky.

  2. V kastrolu rozehřejeme olej a cibuli zpěníme na rozpáleném oleji dozlatova. Poté přidáme mleté maso a osmahneme a přidáme prolisovaný česnek. Podlijeme vývarem a necháme trochu podusit.

  3. Postupně přidáme kapie, kukuřici, pórek, bílé a červené fazole a rajčata. Povaříme, dokud nám zelenina nezměkne. Ale nesmí být ani moc rozvařená. Přesně tak akorát, jak kdo má rád. Přisypeme chilli papričky, dochutíme pepřem, solí a podravkou. Na závěr přilijeme sklenku smetany pro zjemnění a zahustíme solamylem rozmíchaným v trošce vody.

  4. Hotové chilli con carne podáváme s pitta chlebem nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!