Mexické brambory recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek sůl 7 ks brambory 2 ks cibule 2 ks rajče 1 lžička grilovací koření 1 kelímek zakysaná smetana 20 dkg anglická slanina 1 lžička mletá červená paprika 20 dkg tvrdý sýr 1 plechovka červené fazole ve slaném nálevu 2 ks čerstvá červená paprika
Postup Mexické brambory recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory očistíme a nakrájíme na čtvrtky, oloupanou cibuli na proužky a slaninu na kostičky. Vše vložíme do většího pekáče, osolíme, promícháme a dáme péct (cca 15 minut).
Než brambory změknou, pokrájíme papriku a rajčata na kostičky. Připravíme si omáčku. Zakysanou smetanu smícháme s nálevem z fazolí, rozmačkaným česnekem, grilovacím kořením a červenou paprikou (může být i pálivá).
K téměř upečeným bramborám přidáme zeleninu a fazole, nalijeme omáčku a promícháme. Hustě zasypeme nastrouhaným sýrem a dáme znovu na zhruba 10 minut péct.
Mexické brambory podáváme jako teplý hlavní chod.