Mexické brambory recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
7 ks brambory
2 ks cibule
2 ks rajče
1 lžička grilovací koření
1 kelímek zakysaná smetana
20 dkg anglická slanina
1 lžička mletá červená paprika
20 dkg tvrdý sýr
1 plechovka červené fazole ve slaném nálevu
2 ks čerstvá červená paprika

Postup přípravy receptu

  1. Brambory očistíme a nakrájíme na čtvrtky, oloupanou cibuli na proužky a slaninu na kostičky. Vše vložíme do většího pekáče, osolíme, promícháme a dáme péct (cca 15 minut).

  2. Než brambory změknou, pokrájíme papriku a rajčata na kostičky. Připravíme si omáčku. Zakysanou smetanu smícháme s nálevem z fazolí, rozmačkaným česnekem, grilovacím kořením a červenou paprikou (může být i pálivá).

  3. K téměř upečeným bramborám přidáme zeleninu a fazole, nalijeme omáčku a promícháme. Hustě zasypeme nastrouhaným sýrem a dáme znovu na zhruba 10 minut péct.

  4. Mexické brambory podáváme jako teplý hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!