Mexická rýže recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 lžička sůl
0.5 šálku cibule
0.3 lžičky mletý bílý pepř
2 šálky dlouhozrnná rýže
3 lžíce přepuštěné máslo
0.8 šálku rajčatová omáčka
3 šálky horký drůbeží vývar
1 ks paprika (zelená)

Postup přípravy receptu

  1. Zapneme troubu na 180°C. Cibuli a česnek očistíme a nakrájíme nadrobno. Papriky čistíme, zbavíme jádřinců a blanek a nakrájíme na kostky.

  2. Ve velkém kastrolu osmahneme na rozpáleném másle cibuli, česnek a papriky. Přidáme rýži a restujeme, až se všechna rýže obalí tukem. Přidáme rajčatovou omáčku. Prohřejeme a zalijeme vývarem. Nakonec ještě všechno osolíme a opepříme.

  3. Zakryjeme dobře těsnící poklicí a vložíme do předehřáté trouby. Necháme dusit asi 20 minut. To, že je rýže hotová poznáme tak, že je suchá a kyprá. Hotovou rýži prohrábneme, aby rychleji utekla pára.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!