Mexická rybí polévka s limetkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 stroužků česnek 1 ks cibule 6 ks rajče 2 ks chilli paprička 2 ks limetka 3 lžíce olivový olej 2 špetky pálivá paprika 1 l rybí vývar 500 g rybí maso
Postup Mexická rybí polévka s limetkou recept
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si pánev, vložíme omytá neoloupaná rajčata a česnek ve slupce. Opékáme bez tuku na silném ohni. Chilli papričky zbavíme semínek a nakrájíme nadrobno.
Opečená rajčata s česnekem odstavíme a necháme vychladnout. Až pak je oloupeme a nakrájíme nahrubo. Šťávu, která zůstala na pánvi, dáme bokem.
Jakékoliv rybí maso vaříme ve vývaru. Jakmile změní barvu a zpevní se, vybereme opatrně maso a odložíme na talíř.
Mezitím si nakrájíme najemno cibuli a v hluboké pánvi opečeme doměkka na olivovém oleji. Podlijeme vývarem a přidáme nakrájená rajčata, česnek a odloženou šťávu. Polévku přivedeme k varu a asi tak 5 minut vaříme. Přidáme chilli papričky, trochu pálivé papriky a na chvíli opětovně povaříme.
Připravíme si misky, do kterých dáme kousky rybího masa a přelijeme horkou mexickou rybí polévkou. Podáváme s kousky limetky.