Mexická rybí polévka s limetkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
1 ks cibule
6 ks rajče
2 ks chilli paprička
2 ks limetka
3 lžíce olivový olej
2 špetky pálivá paprika
1 l rybí vývar
500 g rybí maso

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si pánev, vložíme omytá neoloupaná rajčata a česnek ve slupce. Opékáme bez tuku na silném ohni. Chilli papričky zbavíme semínek a nakrájíme nadrobno.

  2. Opečená rajčata s česnekem odstavíme a necháme vychladnout. Až pak je oloupeme a nakrájíme nahrubo. Šťávu, která zůstala na pánvi, dáme bokem.

  3. Jakékoliv rybí maso vaříme ve vývaru. Jakmile změní barvu a zpevní se, vybereme opatrně maso a odložíme na talíř.

  4. Mezitím si nakrájíme najemno cibuli a v hluboké pánvi opečeme doměkka na olivovém oleji. Podlijeme vývarem a přidáme nakrájená rajčata, česnek a odloženou šťávu. Polévku přivedeme k varu a asi tak 5 minut vaříme. Přidáme chilli papričky, trochu pálivé papriky a na chvíli opětovně povaříme.

  5. Připravíme si misky, do kterých dáme kousky rybího masa a přelijeme horkou mexickou rybí polévkou. Podáváme s kousky limetky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!